Volkan İnşaat

EN FR
MAKİNELİ ALÇI UYGULAMASI

MAKİNELİ ALÇI UYGULAMASI

MAKİNELİ ALÇI UYGULAMASI

TEKNİK BİLGİ FÖYÜ

Makine  Alçısı doğal alçı taşının (%98 saf) kalsinasyon ve seperasyon işlemleri sonunda doğrudan hazırlanan bir  yapı malzemesidir.
 
Makine alçısı her türlü tuğla, briket, gazbeton, beton vb. yüzeylerde hiçbir yardımcı madde kullanmadan uygulanabilir.
 
MAKİNE SIVA ALÇISI YAPILACAK YÜZEYİN HAZIRLANMASI
 
Uygulanacak yüzeyin tozdan ve yağdan arındırılmış olması gerekir. Çok sıcak havalarda, sıva alçısı uygulanacak yüzeyin hafifçe ıslatılması uygulama sonrası alçının çatlama ve dökülme yapmasını önler. Ahşap ve metal yüzeylere sıva alçısı tatbik edilecek ise alçının temas edeceği yüzey koruyucu bir malzeme (zift, boya, vb) ile kaplanmalıdır. Tavan uygulamalarında ise yüzey uygulama öncesi pürüzlendirilmelidir.
MAKİNE SIVA ALÇISI HARCININ  HAZIRLANMASI
 
Harcın hazırlanacağı kap temiz ve bir önceki karışımın artıklarından arındırılmış olmalıdır. Harç 7 litre suya 10 kg kartonpiyer alçısı oranında hazırlanır. Kabın içine önce su konur, daha sonra kartonpiyer alçısı yavaş yavaş sepelenir ve alçının suyu emmesi için yaklaşık iki dakika beklenir. Ardından elle ya da el mikseri yardımıyla iyice karıştırılarak homojen bir harç elde edilir. Karışım esnasında ve karışımdan sonra alçının topaklanmaması için su veya alçı ilave edilmemelidir.
 
MAKİNE SIVA HARCININ UYGULANMASI
 
mksuy1.jpg (20559 bytes)       Uygulama öncesi alüminyum anolar duvara dikey şekilde 150 cm ara ile konulur.BMT makine sıva alçısı anolar arasına yukardan aşağıya yatay şeritler halinde uygulanır. 5-10 dakika sonra mastarlama işlemi yapılır. sıva parmakla dokunulduğu zaman oynamayacak hale geldiğinde mala ile düzeltme yapılır. düzeltme işleminden yaklaşık 30 dakika sonra sıva hafiften ıslatılır ve tirfil işlemi yapılır. 15-20 dakika sonra çelik mala ile düzeltilir. Gerekirse 1-2 saat sonra çelik mala ile parlatma işlemi yapılır.